Spotkania przy stole na łonie natury.
Leśny Klub Kolacyjny to spotkania przy stole na łonie natury. Twórcami projektu są Magdalena Zawadzka i Jakub Chwistek. Od 2018 roku zapraszają do lasu na uczty kulinarne. Ich głównym założeniem jest bliskość natury, ekologiczne, lokalne produkty i nieskrępowana atmosfera.
Jakub jest kucharzem specjalizującym się w kuchni roślinnej. Na leśne uczty przygotowuje zawsze kolacje degustacyjne składające się z pięciu do siedmiu dań przygotowanych w zgodzie z danym sezonem wyłącznie z produktów od lokalnych rolników i wytwórców. Większość produktów jest zerwane w dzień kolacji lub maksymalnie do dwóch dni przed. Na stole pojawiają się również lokalne wina i oleje, których wytwórców czasem można spotkać na kolacji i usłyszeć historię ich pasji. Nie tylko jedzenie jest lokalne, ale i ręcznie robione talerze, dekoracje stołu i pięknie zdobiona karta menu są stworzone przez lokalnych artystów. Tym sposobem Leśny Klub Kolacyjny inspiruje do działań proekologicznych, do wspierania lokalnych małych biznesów i życia w zgodzie z naturą. Ich działania można obserwować:
Instagram www.instagram.com/lesnyklubkolacyjny
Facebook www.facebook.com/lesnyklubkolacyjny.